Hozzávalók:
– bő 3/4 bögre liszt
– 4 tojás
– 1 csipet só
– 1 bögre tej
– 4-5 kis csomag vaníliás cukor, barack lekvár
Elkészítés:
1. A tojások
fehérjét és a sárgáját különválasztjuk.
2. A tojások
fehérjét kemény habbá verjük.
3. A tojások
sárgájához hozzákeverjük a a sót, a lisztet, apránként a tejet. Csomómentes
palacsintatésztát készítünk.
4. Hozzáforgatjuk
a tésztához óvatosan a tojások fehérjét.
5. Közepes
lángon, fél kávéskanál olajat adagolva palacsintánként, kisütjük a
palacsintákat. Csak az egyik felüket sütjük! Mikor az alja már halvány
rózsaszín, a teteje pedig megszilárdul, egy tányérra
csúsztatjuk őket, vagy nagyobb lapáttal kiemeljük.
6. Mindegyik
palacsinta tetejét, közvetlenül miután megsültek meghintjük jó alaposan
vaníliás cukorral és megkenjük barack lekvárral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése