2018. január 7., vasárnap

Bögrés csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

– bő 3/4 bögre liszt
– 4 tojás
– 1 csipet só
– 1 bögre tej

– 4-5 kis csomag vaníliás cukor, barack lekvár

Elkészítés:

1. A tojások fehérjét és a sárgáját különválasztjuk.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
3. A tojások sárgájához hozzákeverjük a a sót, a lisztet, apránként a tejet. Csomómentes palacsintatésztát készítünk.
4. Hozzáforgatjuk a tésztához óvatosan a tojások fehérjét.
5. Közepes lángon, fél kávéskanál olajat adagolva palacsintánként, kisütjük a palacsintákat. Csak az egyik felüket sütjük! Mikor az alja már halvány rózsaszín, a teteje pedig megszilárdul, egy tányérra csúsztatjuk őket, vagy nagyobb lapáttal kiemeljük.
6. Mindegyik palacsinta tetejét, közvetlenül miután megsültek meghintjük jó alaposan vaníliás cukorral és megkenjük barack lekvárral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése