2017. november 26., vasárnap

Regina születésnapi tortája

Túró Rudi torta

Hozzávalók:

Piskóta:

6 tojás
125 deka cukor
115 deka liszt
10 deka kakaó

Krém:

450 g tehéntúró
250 g mascarpone
15 g zselatin
50 ml víz

baracklekvár

200 g csokoládé a tetejére + 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát a megszokott módon, vagyis:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgájákat egy kisebb tálba tesszük és hozzá szórjuk a cukor 3/4-ét.
A fehérjéket elkezdjük konyhai robotgéppel kemény habbá verni, amikor már habosodik, apránként hozzákeverjük a cukrot és addig verjük az egészet, míg jó masszív, kemény habot nem kapunk.
Ekkor átmegyünk a sárgájákhoz és addig keverjük, míg kicsit világosodik és habosodik.
Ezt a sárga habot beleforgatjuk egy hablapát segítségével a fehérje habba.
Itt a fontos mozzanat, hogy a habot igyekezzünk nem összetörni, lágyan bánjunk vele, ez segíti a tészta sütés közbeni felhúzódását.
Ha beleforgattuk, szitáljuk bele a lisztet, de több részletben, minden szitálás után keverjük el rendesen, de szintén óvatosan az egészet.
Ha csomómentes, könnyed habos tésztát kaptunk, az egészet beleöntjük a tortaformába.

Ha készen van a piskóta és kihűlt, akkor vágjuk két fele, az alsó részét tegyük vissza papír nélkül a formába és készíthetjük a krémet.
A zselatint áztassuk be a meleg vízbe.
A túrót a cukorral keverjük ki (a túrót akár át is törhetjük egy szűrőn, hogy még lágyabb legyen a krém).
A picit visszahűlt zselatint folyamatos keverés mellett a krémhez keverjük, majd kemény habbá verjük a habtejszínt. A tejszínt egy hablapáttal a túrós krémhez forgatjuk.
Ezt a krémet elsimítjuk a kakaós piskótalapon, a felső részét megkenjük baracklekvárral és a krémes rész tetejére helyezzük. Pár órára hűtőbe tesszük, míg teljesen megszilárdul.
Ha megszilárdult, körbevágjuk a forma mentén a tortát és levesszük a formát.
A csokit az olajjal megolvasztjuk, picit visszahűtjük és leöntjük vele a tortát.Kenjük annyira simára, amennyire lehet. Hűtőbe visszatéve dermesszük meg a csokimázat is, majd szeletelhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése