Túró Rudi torta
Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
125 deka cukor
115 deka liszt
10 deka kakaó
Krém:
450 g tehéntúró
250 g mascarpone
15 g zselatin
50 ml víz
baracklekvár
200 g csokoládé a tetejére + 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát a megszokott módon, vagyis:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájákat egy kisebb tálba
tesszük és hozzá szórjuk a cukor 3/4-ét.
A fehérjéket elkezdjük konyhai robotgéppel kemény habbá
verni, amikor már habosodik, apránként hozzákeverjük a cukrot és addig verjük
az egészet, míg jó masszív, kemény habot nem kapunk.
Ekkor átmegyünk a sárgájákhoz és addig keverjük, míg kicsit
világosodik és habosodik.
Ezt a sárga habot beleforgatjuk egy hablapát segítségével a
fehérje habba.
Itt a fontos mozzanat, hogy a habot igyekezzünk nem
összetörni, lágyan bánjunk vele, ez segíti a tészta sütés közbeni felhúzódását.
Ha beleforgattuk, szitáljuk bele a lisztet, de több
részletben, minden szitálás után keverjük el rendesen, de szintén óvatosan az
egészet.
Ha csomómentes, könnyed habos tésztát kaptunk, az egészet
beleöntjük a tortaformába.
Ha készen van a piskóta és kihűlt, akkor vágjuk két fele, az
alsó részét tegyük vissza papír nélkül a formába és készíthetjük a krémet.
A zselatint áztassuk be a meleg vízbe.
A túrót a cukorral keverjük ki (a túrót akár át is törhetjük
egy szűrőn, hogy még lágyabb legyen a krém).
A picit visszahűlt zselatint folyamatos keverés mellett a
krémhez keverjük, majd kemény habbá verjük a habtejszínt. A tejszínt egy
hablapáttal a túrós krémhez forgatjuk.
Ezt a krémet elsimítjuk a kakaós piskótalapon, a felső
részét megkenjük baracklekvárral és a krémes rész tetejére helyezzük. Pár órára
hűtőbe tesszük, míg teljesen megszilárdul.
Ha megszilárdult, körbevágjuk a forma mentén a tortát és
levesszük a formát.
A csokit az olajjal megolvasztjuk, picit visszahűtjük és
leöntjük vele a tortát.Kenjük annyira simára, amennyire lehet. Hűtőbe visszatéve
dermesszük meg a csokimázat is, majd szeletelhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése