Hozzávalók:
3 db tojás
8 dkg cukor
2 evőkanál keserű kakaópor
8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A krém: 50 gramm puha vaj, 3 evőkanál mascarpone
A borításhoz: 200 gramm étcsokoládé, szórócukor
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd a sütőport, csomómentesre keverjük. Utána óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 10-12 percet.
- Ha kész, megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Utána egy edényben szétmorzsoljuk.
- Hozzáadunk kb 50 gramm puha vajat és három evőkanál mascarponét, és jól összegyúrjuk. Fontos, hogy teljesen össze kell állnia a tésztának.
- Formázzunk golyókat belőle és akkor jó csak, ha a golyók nem esnek szét. Ha szétesnek, akkor mehet még egy kis vaj, vagy krémsajt bele.
- Megformáztam a golyókat (kb 30 darab lesz belőle), majd megolvasztottam a csokoládét vízgőz felett.
- Hurkapálcát belemártottam a csokiba, és úgy szúrtam bele a golyókba, így lesz nem fognak lecsúszni a pálcáról.
- Megvártam míg megkötnek, majd utána belemártogattam az olvadt csokoládéba őket, és azonnal megszórtam a cukrokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése