Még mindig várjuk, hogy a sütőnk megjavuljon, ezért sütés nélküli desszertekre vagyunk "kényszerülve" :). A recept nagyon egyszerű:
250 g mascarpone
2 evőkanál porcukot
100 g zabkeksz
1 db ananászkompót
1 csomag vanília puding
0,5 l tej
15 g zselatin (1 csomag)
60 ml víz (ananász kompót leve)
+ csokoládé máz (opcionális)
Elkészítés:
A mascarponet a cukorral és az előzőleg összetört zabkeksszel összekeverjük, majd hozzáadjuk a 60 ml vízben feloldott zselatint és az ananászt.
A kapott masszát egy kapcsos mini torta formába tettem ( 16 cm).
Állni hagyjuk, hogy a zselatin kössön és közben megfőzzük a pudingot az előírt recept alapján, DE kevesebb tejjel (400 ml), majd ez is mehet a torta tetejére.
3 - 4 óra múlva már szeletelhető is a desszert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése