2018. január 26., péntek

Almás sütemény

Hozzávalók:

2 db tojás
0,5 bögre tej
1,5 bögre víz
5 db alma
1 pohár cukor
2 pohár liszt
0,5 csomag sütőpor
2 kanál olaj
2 csomag vanília cukor

1 csomag vanília puding

Elkészítés:

  • Készítsük el egy tálba a sütemény tésztáját, verjük fel 2 tojást 1 pohár cukorral, majd adjunk hozzá 0,5 pohár tejet, az olajat, a vizet és az átszitált lisztet. Keverjük jól össze, homogén tésztát kell kapnunk. 
  • Mossuk meg, majd tisztítsuk meg az almákat, távolítsuk el a magházat úgy, hogy az almák egészben maradjanak.
  • Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük el szépen az almákat benne. Óvatosan öntsük a tésztát a tepsibe, az almák közé, majd tegyük a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre.
  • Töltsük meg az almákat a meleg pudinggal, majd díszítsük a süteményt ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése