2018. február 4., vasárnap

Joghurtos panna cotta kajszibarack - nektárral

Hozzávalók:

50 dkg joghurt
4 dl tejszín
15 dkg cukor
2 evőkanál zselatinpor
kajszibarack-nektár

Elkészítés:

A joghurtot és a tejszínt beleöntöttem egy lábosba, hozzáadtam a cukrot és felmelegítettem. Forralni nem szabad. A zselatinport egy kis tálba tettem, mertem rá a meleg tejszínes keverékből és elkevertem. A feloldódott zselatint visszaszűrtem (hogy ne legyenek benne zselatindarabkák) a tejszínes keverékbe és jól elkevertem. Hét pohárba osztottam szét, kihűlés után pár mehetnek a hűtőbe.
Tipp:
A hideg pohár alját ha néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, akkor egyszerűbben "kipottyan" egy kis tányérra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése