2019. január 20., vasárnap

Madártej szelet

Hozzávalók: 

Tészta:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
Krém:
  • 8 tojássárgája
  • 2 csomag vanilia puding
  • 250g margarin
  • 6 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
Teteje:
  • 3 dl habtejszín
  • csokoládé reszelék

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd belekeverem a sütőporos lisztet, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben megsütöm 180°C – on.
  • A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből és cukorból sűrű krémet főzök, majd belekeverem a margarint.
  • A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot, csokoládé reszelékkel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése