2019. november 9., szombat

Tízóraira

A mérce 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók 16 darab kiflihez:

– fél kocka élesztő
– 2 evőkanál cukor
– 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
– 4 bögre fehér finomliszt (fél kg)
– 1 tojás
– 2 teáskanál só
– bő fél bögre étolaj (1,5 dl)
A tetejére:
– 1 tojás sárgája felverve egy mokkáskanál tejjel
Elkészítése:
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
2. Öt percet állni hagyjuk, meleg helyen.
3. A többi hozzávalóval együtt lágy tésztává dolgozzuk össze.
4. Letakarva, meleg helyen egy órát pihentessük, kelesszük.
5. Ezután a tésztát vegyük kétfelé, nyújtsuk körülbelül harminc centis körlappá, majd mindkettőt vágjuk fel nyolc-nyolc szeletre, melyekből egyenként csavarjunk kifliket.
6. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg tetejüket a tejes tojással, majd süssük őket szép aranyszínűre , 190 fokra előmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése