2019. január 27., vasárnap

Erdei gyümölcsös sajttorta (Ombre)

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 250 g erdeigyümölcs keverék (fagyasztott)
  • 2 ek cukor
  • 3 csomag zselatin (+ 3x 100 ml víz)

Elkészítés:

  • 4 tojásból, 4 evőkanál cukorból és 4 evőkanál lisztből piskótát .
  • az erdeigyümölcsöt a cukorral felfőztem és össze turmixoltam.
  • amikor kihűlt a piskóta, elkezdtem a rétegek készítését, vagyis a tejszínt felvertem, majd hozzákevertem a mascarponet, a joghurtot és a porcukrot. Ezt 3 egyenlő részre osztottam. Az első adag krémbe beletettem az erdei gyümölcsturmix kétharmadát és az első adag zselatint. (100 ml víz + 1 csomag zselatin) Ezt ráöntöttem a tortaformában levő piskóta tetejére és a hűtőbe tettem. Kb 30 perc alatt megkötött és jöhetett a második réteg. Hozzáadtam a második adag krémhez a megmaradt erdeigyümölcs pépet és a második adag zselatint, majd az első rétegre öntöttem, hűtőbe tettem, szintén 30 percre. Utolsó adag krémhez csak a harmadik adag zselatint adtam hozzá és a torta tetejére öntöttem, ezt is hűtőbe tettem. 
  • a tetejét lehet díszíteni tetszőlegesen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése