Elkészítése:
- 4 db tojásból vizes piskótát sütünk (ugyanannyi liszt és cukor, mint a tojások tömege, 8 evőkanál víz).
- Amíg a piskóta sül (170 °C, 35 perc), addig készítsük el a rebarbarából a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
300 g. rebarbara
60 g. cukor
3 csomag 36 g piros tortazselé + 6 evőkanál cukor + 0,5 liter víz
400 ml. habtejszín (cukrozatlan)
1 cs. vaníliás cukor
A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk,feldaraboljuk,és lábasba tesszük. 50 ml vizet öntünk rá, édesítjük a cukorral és 1 percig főzzük. A tortazseléket fél liter vízben feloldjuk. Hozzáadunk 6 evőkanál cukrot és a folyadékot lassan kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a rebarbarához és hagyjuk hűlni. Amikor zselésedni kezd a formában lévő alsó tortalapra öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni.
A tejszínt a vaníliás cukorral édesítjük és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a megdermedt zselére kenjük és ráhelyezzük a másik tortalapot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tetejét lekenjük kevés eperlekvárral, kókuszreszelékkel beszórjuk és eperrel díszítjük.
A tejszínt a vaníliás cukorral édesítjük és kemény habbá verjük. A tejszínhabot a megdermedt zselére kenjük és ráhelyezzük a másik tortalapot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, tetejét lekenjük kevés eperlekvárral, kókuszreszelékkel beszórjuk és eperrel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése