Hozzávalók:
- 6 nagy db alma
- 15 dkg margarin (lágy)
- 12 dkg cukor
- 3 db tojás
- 18 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 csomag vanília cukor
- 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
- 1 csipet só
A hámozott almát szeletekre vágjuk, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót belekeverjük. A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumplisaláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta). Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése