2017. május 13., szombat

Ír almatorta


Hozzávalók:

  • 6 nagy db alma
  • 15 dkg margarin (lágy)
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 18 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
  • 1 csipet só

A hámozott almát szeletekre vágjuk, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat,  majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót belekeverjük. A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumplisaláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta). Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése