Hozzávalók:
A tésztához:
530 g liszt, 100 ml víz, 3 tojás, 100 g cukor, g só, 150 g vaj, 1 citrom vagy narancs reszelt héjja, 20 g élesztő
A csokihoz:
130 g csoki, 120 g vaj, 50 g porcukor, 30 g kakaó
A kenéshez:
0,8 dl víz + 80 g cukor összeforralva
- A hozzávalókat robotgépben összedagasztjuk, és egy napig a hűtőben kelesztjük.
- A csokit és vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaót és a porcukrot.
- A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a csokis keverékkel és feltekerjük. Hosszában kettévágjuk. A két szálat összefonjuk, kiolajozott sütőformába tesszük és még másfél órát kelesztjük
- A vízből és cukorból cukorszirupot készítünk.
- A kalácsot 200fokos sütőben 25 percet sütjük, végén cukorsziruppal megkenjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése