2017. június 2., péntek

Csokis kalács


Hozzávalók:


A tésztához: 


 530 g liszt, 100 ml víz, 3 tojás, 100 g cukor, g só, 150 g vaj, 1 citrom vagy narancs reszelt héjja, 20 g élesztő

A csokihoz:


130 g csoki, 120 g vaj, 50 g porcukor, 30 g kakaó


A kenéshez:


0,8 dl víz + 80 g cukor összeforralva

  • A hozzávalókat robotgépben összedagasztjuk, és egy napig a hűtőben kelesztjük.
  • A csokit és vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaót és a porcukrot.
  • A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a csokis keverékkel és feltekerjük. Hosszában kettévágjuk. A két szálat összefonjuk, kiolajozott sütőformába tesszük és még másfél órát kelesztjük
  • A vízből és cukorból cukorszirupot készítünk.
  • A kalácsot 200fokos sütőben 25 percet sütjük, végén cukorsziruppal megkenjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése