2017. június 3., szombat

Gluténmentes epres-sajtkrémes torta


Hozzávalók:

A piskótához:

8 evőkanál rizsliszt, 8 db tojás, 8 evőkanál víz, 8 evőkanál cukor

A töltelékhez:

250 g Mascarpone, 100 g tehéntúró, 200 ml tejszín (cukrozatlan), 2 csomag vanília cukor, 3 evőkanál porcukor, eperdzsem, eper, egy citrom héja és leve

Elkészítés:

  • A hagyományos módszerrel elkészítjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni és középen elvágjuk.
  • A krém elkészítésénél először a a Mascarponet elkeverjük a cukorral, a citrom héjával és levével, a tehéntúróval
  • Felverjük a tejszínt (adhatunk hozzá fixálót is), majd hozzákeverjük a Mascarpones keverékhez
  • A piskóta alsó részét meglocsoljuk cukorsziruppal, erre jön rá egy adag eperdzsem, majd egy adag krém és a krém tetejére felvágott eper darabkák
  • A torta tetejére szintén kenhetünk egy adag eper dzsemet, majd a maradék krémmel bevonjuk és eperrel díszítjük 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése