Hozzávalók:
A piskótához:
8 evőkanál rizsliszt, 8 db tojás, 8 evőkanál víz, 8 evőkanál cukor
A töltelékhez:
250 g Mascarpone, 100 g tehéntúró, 200 ml tejszín (cukrozatlan), 2 csomag vanília cukor, 3 evőkanál porcukor, eperdzsem, eper, egy citrom héja és leve
Elkészítés:
- A hagyományos módszerrel elkészítjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni és középen elvágjuk.
- A krém elkészítésénél először a a Mascarponet elkeverjük a cukorral, a citrom héjával és levével, a tehéntúróval
- Felverjük a tejszínt (adhatunk hozzá fixálót is), majd hozzákeverjük a Mascarpones keverékhez
- A piskóta alsó részét meglocsoljuk cukorsziruppal, erre jön rá egy adag eperdzsem, majd egy adag krém és a krém tetejére felvágott eper darabkák
- A torta tetejére szintén kenhetünk egy adag eper dzsemet, majd a maradék krémmel bevonjuk és eperrel díszítjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése